Zaproszenie do składania ofert na usługę cateringową podczas szkoleń dla nauczycieli biorących udział w projekcie pn. Eksperyment – najlepsza droga do wiedzy II
Strona archiwalna
Zaproszenie do składania ofert na usługę cateringową podczas szkoleń dla nauczycieli biorących udział w projekcie pn. Eksperyment – najlepsza droga do wiedzy II
- Zamawiający
Powiat Oleski reprezentowany przez Zarząd Powiatu w Oleśnie
ul. Pieloka 21, 46 – 300 Olesno
NIP 5761575840REGON 532463350
Tel. 34 359 78 33, 35, 37
Fax 34 359 78 45
- Tryb udzielenia zamówienia
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest na podstawie art. 4 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579) dla zamówień, których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 tysięcy euro.
- Opis przedmiotu zamówienia
- Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w okresie od marca 2018 do czerwca 2018 roku dla uczestników projektu. W projekcie zaplanowano udział ogółem 12 dni szkoleniowych w systemie piątek–sobota.
- Zakładana liczba wszystkich posiłków: 120.
- Harmonogram wraz z wstępną liczbą uczestników stanowi załącznik do zaproszenia.
- Wszelkie zmiany w ilości posiłków, miejscu czy godzinie szkoleń będą podawane Oferentowi najpóźniej 2 dni przed rozpoczęciem szkolenia.
- Miejscem świadczenia usługi będą szkoły na terenie Olesna:
- Zespół Szkół Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Oleśnie, ul Powstańców Śląskich 4 – 4 razy;
- Zespół Szkół w Oleśnie, ul. Sądowa 2 – 4 razy;
- Zespół Szkół Zawodowych w Oleśnie, ul. Wielkie Przedmieście 41 – 4 razy.
- Przedmiot zamówienia związany jest z realizacją przez Powiat Oleski projektu p.n.: „Eksperyment – najlepsza droga do wiedzy II” ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020.
- Świadczenie usługi cateringowej polegać ma na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków (rozłożenie na stołach) do wskazanej sali dla uczestników warsztatu, z zachowaniem jakości i warunków usługi, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
- Oferent zapewnia jeden pełnowartościowy posiłek w formie przynajmniej drugiego dania obiadowego. Posiłek powinien uwzględniać następującą gramaturę:
- mięso/ryba – 200g;
- warzywa/surówka – 140g;
- dodatki skrobiowe – 200g.
- Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji szkoleń wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty.
- Oferent zapewnienia własne naczynia (podgrzewacze, sztućce, talerze itp.) zgodnie z wymaganiami menu. Zamawiający dopuszcza możliwość użycia naczyń i sztućców plastikowych, odpowiednich do serwowanych dań.
- Ponadto składając ofertę Wykonawca zobowiązuje się do:
- świadczenia usługi cateringowej z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych;
- przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości – filetowane, owoce powinny być czyste i dojrzałe;
- przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant;
- zapewnienia obsługi, rozumianej jako działanie osoby lub osób, odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw oraz sprzątanie po zakończeniu zajęć.
- dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego o godzinie ustalonej z Zamawiającym;
- uprzątnięcia naczyń i sprzętu oraz wywiezienia śmieci pozostałych po zakończeniu spotkania.
- Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny ich spełniania
Zamawiający nie określa wymogów dotyczących spełniania tego warunku
- Termin realizacji zamówienia
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: marzec – czerwiec 2018 r. – zgodnie z harmonogramem
- Miejsce oraz termin składania ofert
- Na ofertę składa się:
Formularz ofertowy przygotowany zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 1 do Zaproszenia,
- Sposób składania ofert:
droga elektroniczna: fundusze@powiatoleski.pl
- Termin składania ofert:
Oferty należy składać w nieprzekraczalnym terminie do dnia 9 marca 2018 r.
- Kryteria oceny ofert
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
Cena brutto za osobę – 100%
Cena brutto
Ofertom przyznane zostaną punkty obliczone wg wzoru:
lpc |
= |
Cena minimalna |
x |
100 |
, gdzie: lpc – liczba punktów za cenę
|
Cena badana |
Ocena punktowa będzie dotyczyć wyłącznie ofert uznanych za ważne i nie podlegających odrzuceniu.
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą ilość punktów.
- Informacja dotycząca wyboru najkorzystniejszej oferty
Zamawiający zawiadomi oferentów o wyborze za pośrednictwem poczty elektronicznej.
- Dodatkowe informacje
Dodatkowych informacji udziela:
- Rafał Halski tel. 34 359 78 35 wew. 317 oraz e-mail: fundusze@powiatoleski.pl
- Załączniki
Załącznik nr 1 - Formularz ofertowy.docx (1,83MB)
Załącznik nr 2 - harmonogram.pdf (227,63KB)
Zaproszenie.pdf (249,43KB)